Festival posvećen zaštiti i očuvanju vode i vodnih resursa “WATER FEST 2021” i ove godine Novosađankama i Novosađanima ponudiće različite zabavno-edukativne aktivnosti.

Muzički program biće održan u petak i subotu, 6. i 7. avgusta, u prostoru “BERTA PUB”-a na Ribarskom ostrvu. Za prvi dan, najavljen je nastup DJ Vanjanja, sa početkom u 21.30 časova. U subotu, pred publiku će izaći bendovi Madresi, Lisilo i Drum’n’zez. Program počinje u 21.30, ulaz je slobodan.

Kao i prošle godine, za sve koji vole da provere svoje znanje i nauče nešto novo, od 9. do 23. avgusta biće organizovan kviz o vodi i vodnim resursima. Pitanja će biti postavljana na stranici “WATER FEST”-a na društvenoj mreži Facebook, a osobu koja prva tačno odgovori očekuje prigodna nagrada.

Ideja Festivala koji se sprovodi već sedmu godinu jeste da se građanima i građankama, a posebno mladima, približe problemi sa kojima se čovečanstvo susreće kada su u pitanju voda i njena upotreba. Takođe, želja nam je da skrenemo pažnju na problem nepostojanja sistema za prečišćavanje otpadnih voda u Novom Sadu i nepostojanje kanalizacione mreže na jednom delu teritorije Grada, što ima negativne uticaje na životnu sredinu i zdravlje ljudi.

Program Festivala možete pratiti na Facebook stranici waterfestserbia.

“Water Fest 2021” organizuju “Odrasti zdravo” i “Inženjeri zaštite životne sredine” uz finansijsku podršku Grada Novog Sada – Gradske uprave za zaštitu životne sredine. Podršku realizaciji ovogodišnjeg programa pružili su i: Omladinski savez udruženja “Novi Sad omladinska prestonica Evrope – OPENS”, Savez ekoloških udruženja “Zelena lista Srbije”, “Ritam zdravlja”, Udruženje zanatlija Novi Sad, Berta pub, Heineken.