Jedna od aktivnosti ovogodišnjeg festivala “WATER FEST” je kviz namenjen svima koji žele da provere svoje znanje o vodi i vodnim resursima, ali i nauče nešto novo.

Pitanja će se objavljivati na Facebook stranici festivala svakog dana od 1. do 15. oktobra, u 9 časova, a osobu koja prva u komentaru postavi tačan odgovor očekuje prigodna nagrada.

Ukupno je pripremljeno 15 pitanja. Tačne odgovore Novosađani i Novosađanke moći će da pronaći i na panoima u centru grada, u ulici Kralja Aleksandra.

Festival “WATER FEST” pokrenut je sa ciljem da sve zainteresovane informiše i edukuje o značaju zaštite i očuvanja vode i mogućnostima održivog korišćenja jednog od osnovnih prirodnih resursa.

Program aktivnosti može se pratiti na Facebook stranici waterfestserbia.

Život je nastao i postoji zahvaljujući vodi.

Da bi ljudska vrsta opstala potrebno je što pre dostići održivi razvoj. Ključnu ulogu u postizanju održivog razvoja imaju mladi, jer niko nije više zainteresovan za postizanje održivog razvoja od onih koji će od njega imati najviše koristi.

Mislimo globalno, delujmo lokalno!

“WATER FEST 2020” organizuju udruženja “Inženjeri zaštite životne sredine” i “Odrasti zdravo” u saradnji sa Kulturnim centrom Novog Sada, uz podršku Grada Novog Sada – Gradske uprave za zaštitu životne sredine.